Előadóművészek osztják meg kedvenc adventi gondolataikat a Várkert Bazár naptárában

A Várkert Bazár egy időre bezárta kapuit, így idén nem a hagyományos adventi programokkal jelentkezik, hanem az online térbe költözve próbálja pótolni az élő találkozásokat irodalmi programok, koncertek stream változatával.

Forrás: facebook.com/varkertbazar

Ennek részeként különleges adventi kalendáriumot alkottak, melyben nap mint nap jeles előadóművészek és a hazai gasztronómia ismert arcai osztják meg gondolataikat az ünnepvárás időszakáról egy-egy általuk választott, irodalmi idézet segítségével, így a nézőket minden nap új meglepetés várja az ablakok mögött.

Hogy teljesen mégse kelljen mellőznünk a fizikai eseményeket, a Várkert Bazár déli panorámateraszán egy szabadtéri fotókiállítást is megnézhetünk, ha kedvünk támad a várakozás és készülődés napjaiban egy kicsit megállni és nosztalgiázni. A Fortepan archívumából összeállított tárlaton régi karácsonyok hangulatába pillanthatunk bele, az 1900 és 1990 között készült, karácsonyi fotók segítségével, melyeket magyar írók és költők gondolataival egészítettek ki. Így kép és szöveg, fotográfia és irodalom esztétikusan fonódik össze. És hogy teljes legyen a kép, a Bazár Facebook-oldalán karácsonyi játékban is részt vehetnek az érdeklődők.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek