Világsztárok érkeznek a nappalinkba

A Müpa igyekszik mindent megtenni azért, hogy közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhasson a világ legkiválóbb művészeivel, legizgalmasabb alkotóival estéről estére minden műfajban – otthon, a képernyők előtt. 

Bár most üres a koncertterem, a zene mindig ott áramlik a falai közöttForrás: (c) Réthey-Prikkel Tamás

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az intézmény március közepén ideiglenesen bezárta kapuit, de nem sokkal később az elsők között volt, és mindenki számára regisztráció nélkül elérhetővé tette az archívumát, és benne több mint 100 koncert, előadás és irodalmi est HD-minőségű felvételét. Most pedig újabb tartalmakkal, koncertközvetítésekkel készül - áll a sajtóközleményben.

A Müpa Magyarországon egyedüliként tagja az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO), amely a kontinens legjelentősebb koncerttermeit kapcsolja össze, és támogatja a helyszínek közötti együttműködést és tudásátadást. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően az ECHO csütörtöki adásában a kortárs komolyzene észt sztárkomponistájának portrékoncertje lesz látható. A hamburgi Elbphilharmonie koncerttermében a Tallinni Kamarazenekar és az Észt Filharmónia Kamarakórusa Arvo Pärt műveit szólaltatja meg Tõnu Kaljuste dirigálásában.

Az ECHO előadásait a Müpa Facebook-oldalán, míg a további közvetítéseket a mupa.hu weboldalon, a Müpa YouTube-csatornáján és a közösségi médiában követheti a közönség.

Pénteken Lajkó Félix Szerenád szimfonik című Valentin-napi koncertjét élhetik át újra. A zenész a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekarral kiegészülve varázsolja majd el a közönséget. Szombaton pedig ismét a klasszikus zenéé a főszerep, amikor is a több mint nyolcszáz éve alapított Lipcsei Tamás-templom Fiúkórusának 2017-es koncertjét láthatják az érdeklődők. A Johann Sebastian Bachhoz köthető világhírű intézmény műsorában német szerzők művei csendülnek fel, a karmester pedig Gotthold Schwarz, aki maga is a nagy múltú intézményben kezdte pályafutását az 1960-as években.

Palau dela MusicaForrás: MupaHome

Végül újabb európai kitekintéssel zárul a hét: vasárnap este a barcelonai Palau de la Música Catalana programjából kaphatnak ízelítőt. A lenyűgöző szépségű intézmény kamarakórusa, a Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ez alkalommal Simon Halsey brit karmester vezényletével nyújt felejthetetlen élményt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek