Idén nem lesz látható Európa legnagyobb templomi betleheme

  A Somogy megyei Vörs községben található Európa legnagyobb, templomban megépített beltéri betleheme, amely a karácsonyi ünnepek idején több tízezer látogatót vonz a településre. A legelső Betlehemet 1948-ban építették. A falubeliek kezdeményezésére ideiglenesen lebontották a Jézus Szíve oltárt a templomon belül, majd annak helyére egy kisebb betlehemet építettek – írja a hellovidek.hu.

  A figurák kivételével minden természetes anyagból készül a karácsonyi betlehembenForrás: Szent Márton püspök Plébánia Vörs; Hollád és Tikos Fíliák/Facebook

  A jelenlegi járványügyi helyzet miatt és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kérése alapján azonban a Vörsi Betlehem adventi programjai idén elmaradnak, a betlehem egyénileg sem látogatható. Erről a vörsi Szent Márton püspök Plébánia írt bejegyzést a közösségi oldalán. A posztban az emberek megértését kérik, illetve áldott és kegyelmekben, Isten jelenlétében gazdag adventet és karácsonyt kívánnak. 

  A több mint 60 négyzetmétes nagyságot elérő gipszalkotás, az emberi és állati figurákat leszámítva csak természetes anyagokból készül.

  A betlehemet minden évben máshogyan rendezik be, ami az adventi időszakban rengeteg látogatót vonz, idén azonban az adventi programok és a látványosság híján bizonyára kevesen látogatnak majd ide. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!