Miskolc jelképéből lett az ország legmagasabb karácsonyfája

  Miskolc város vezetése igazán különleges adventi ajándékkal lepte meg a város lakosságát, így az idei, rendhagyó ünnepi időszak különleges karácsonyi fénybe borulhat. Az ország legnagyobb karácsonyfájává alakult át az Avasi kilátó – a 72 méter magas TV-torony csaknem felét borították be fényfüzérekkel. 

  A kilátóból Miskolc felé több mint 180 fokos panoráma nyílik.Forrás: ArBePa/Wikipedia

  A kilátóra összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzért szereltek fel, amelyek ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöznek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének. 

  A torony homlokzatának további felületeit színezőlámpákkal festették zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják. A fényfüzérek fölötti antennasorból pedig különálló fényekkel varázsoltak igazi ünnepi látványosságot, páratlan fényattrakciót, megalkotva így az ország legmagasabb karácsonyfáját az Avasi kilátóból – írja a minap.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!