Egy máltai kézműves településen hamarosan Covid-biztos, autós karácsonyi falu nyílik

Hamarosan ezernyi tündérfény, interaktív koncert és kézműves piac várja az érdeklődőket Máltán is, ám ebben az évben négykeréken. Egy helyi komikus páros, a Danusan-duó áll a The Malta Christmas Drive-Thru első kiadása mögött. A négykerekes fesztivál új élmény lesz a kézműves faluban, Ta' Qali-ban, ahol minden adott egy jó öreg karácsonyi fesztiválhoz, ami számos élményt ígér az egész család számára, megfelelő biztonsági intézkedések betartásával – tudtuk meg a Máltai Idegenforgalmi Hivatal hírleveléből.

Máltának ebben a kicsi, kézműves falujában idén rendhagyó karácsonyi vásár leszForrás: christmasinmalta.com

Az autós karácsonyi fesztivál gondolata abból indul ki, hogy az emberek vágya a karácsony megünneplésére – még ebben a járványos időszakban is – erősen él, de ami végül a Máltai Karácsonyi Drive-Thru lett, az még azon is túlmutat. Mégpedig a szándék miatt, hogy mihamarabb és – amennyire lehet – szórakoztató módon legyen vége a 2020-as év nehézségeinek. Nem Málta amúgy az első ország, amelyik felvetette idén ezt az ötletet, hiszen Németország egyik településén már jelenleg is egy autós karácsonyi vásárba csöppenhetnek.

Itt igazi, kézzel készült termékek kerülnek ki a mesteremberek műhelyeibőlForrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A két máltai komikusnak viszont akkor pattant ki a fejéből a szikra, amikor lehetősége volt nemrégiben ellátogatnia a máltai kézműves faluba, és az egyik kiállító rámutatott, hogy az előző hónapokban semmi bevétele nem volt, és ez más kézművesekre igaz. A járvány okozta helyzet számos mesterembert juttatott igen nehéz helyzetbe, problémájukat könnyű volt átérezni.

Az ott élő kézműves mesterek vásár hiányában idén nehéz helyzetbe kerültek volnaForrás: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

Ez indította útjára az ötletet, hogy a máltai karácsonyt elvigyék a kézműves faluba, mintegy újra életet lehelve ebbe az iparágba. A rendezvény megszervezésénél elsődleges szempont volt minden résztvevő – látogató, előadó és kézműves mester – biztonsága, ezért számos variációt megvizsgáltak a kordonozástól a kézfertőtlenítő állomások kialakításáig.

Végül úgy döntöttek, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha a látogatók saját autóikban ülve vezetnek keresztül az élményeken.

Az eredmény pedig egy kilométer hosszú, autóval átélhető élményszerző lehetőség lett. A program december 11. és január 3. között lesz elérhető minden nap 17 órától késő estig. Belépőjegyet – 15 euróért – online, előre lehet megvenni. A jegy árából 5 eurót kupon formájában kapnak vissza a látogatók, amit a helyszínen „drive in" jellegű étel- és italfogyasztásra tudnak felhasználni. A fennmaradó 10 eurót pedig a „vásári" területen költhetik el, amennyiben ott minimum 25 euró értékben vásárolnak. Ez utóbbi kupont 2021. január 6-ig lehet felhasználni. A rendezők abban bíznak, hogy ez elég segítséget tud nyújtani a kézműves falu alkotóinak, hogy a jelenlegi kilátástalan helyzetben talpon maradhassanak.

A máltai színes üvegportékák a turisták kedvencei közé tartoznakForrás: christmasinmalta.com

A Máltai Christmas Drive-Thru gyönyörű fényalagúttal, rock színpaddal, CAR-aoke Live Show-val, Mikulás-faluval, bűvész rendőrökkel és még egy „hómosóval" is várja a vendégeket. És bár Máltán nem igazán fagyos a december, itt még hó csatázni is lehet majd! A rendezők abban bíznak, hogy a biztonságos karácsonyi faluban töltött, mintegy 25 perces felhőtlen élmény sok örömet visz a látogatók életébe. További információkat ide kattintva találhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek