Elkészült a jégkatedrális a Magas-Tátrában

Tegnaptól látogatható Szlovákia legnagyobb és legnépszerűbb téli attrakciója, a magas-tátrai jégkatedrális - adja hírül a sokszinuvidek.24.hu, a hirek.sk hírére hivatkozva.

HrebienokForrás: Michal Klajban/commons.wikimedia.org

Az Ótátrafüred felett található Tarajkán a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások ellenére is megépítették a látványosságot. Ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintázták az alkotást. A jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitását jelenti, még a járvány közepette is.

A tarajkai (Hrebienok) jégtemplomot idén már a nyolcadik alkalommal építették fel, az alkotást 30 fős, cseh és szlovák szobrászokból álló csapat készítette el öt hét alatt. A 12 méter magas építményhez összesen 10 kamionnyi, 1880 darab jégtömböt használtak fel, amelyek össztömege 225 tonna. Minden egyes tömb 120 kilogrammos.

A jégtemplom a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett látogatható: egyszerre 36-an tartózkodhatnak a katedrálist borító sátorban, kötelező a kézfertőtlenítés, a szájmaszk használata és a 2 méteres távolság betartása. A jégtemplom a tervek szerint húsvétig várja a látogatókat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek