Jubileumot ünnepel a világ első jéghotele

30 éve nyílt meg a világ első jéghotele Svédországban, melyet minden évben újraépítenek. Az idei jubileumra a szálló igazán kitett magáért, többek között színházzal, jégpadokkal és jégből készült oroszlánbarlanggal várják a látogatókat az új szezonban - adja hírül a CNN.

Lenyűgöző látványosság azoknak, akik bírják a hidegetForrás: Tom Corser/commons.wikimedia.org

Az Icehotel a sarkkörtől 200 km-re északra, Jukkasjärviban található, és Yngve Bergqvist hozta létre 1989-ben. Idén 16 ország 33 művésze vett részt a tervezésben és kivitelezésben, heteket töltve a jégépítmény létrehozásával, melynek egy négy méter magas, mászható torony is része.

Az építkezés általában már márciusban megkezdődnek, amikor körülbelül 2500 tonna jeget gyűjtenek össze a közeli Torne-folyóból, melyet azu
tán októberig tárolnak, amikor az építkezés megkezdődik.

Az idei építményhez körülbelül 1000 jégtömböt használtak, csak a csillárok 1000 jégkristályt tartalmaznak. Az újdonságok közé tartozik többek között a Jonathan és Marnie Green apa-lánya duó jégszínháza, amelynek jégfüggönyökből és egy jégrénszarva is részét képezi.

Robert Harding Csontszobája jégből faragott csontszobrokból áll, Marjolein Vonk és Maurizio Perron látványos csillárral készültek, mindemellett jégvidámpark és jégből készült Gingko-fa is látható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek