Az olasz miniszterelnök megnyugtatta a gyerekeket, hogy idén is eljut hozzájuk a Télapó

A Télapó maszkot visel, és a külön engedélynek köszönhetően bejárhatja a világot – jelentette be Giuseppe Conte, olasz miniszterelnök, hogy enyhítse a gyermekek félelmét amiatt, hogy a Télapó idén a lezárások következtében nem tud hozzájuk eljutni az ajándékokkal.

Az olasz gyerekek nagyon várják a Babbo Natale-t, azaz a TélapótForrás: Jill Wellington/Pixabay

"A Télapó biztosított arról, hogy már rendelkezik nemzetközi úti igazolvánnyal, így mindenhova eljut és ajándékokat oszthat a világ összes gyermekének" – írta Conte a Facebookon. Az ötéves Tommaso kétségbeesett levelére válaszolt, aki azt kérte tőle, hogy ne korlátozza a Télapót, akit sok gyermek vár Olaszországban. "Biztosított róla, hogy mindig maszkot hord, és megfelelő távolságot tart, hogy megvédje önmagát és mindenkit, akivel találkozik" – írta válaszul a miniszterelnök.

Ezután azt javasolta a kisfiúnak, hogy tegyen egy üveg kézfertőtlenítő gélt a karácsonyfa alá a szokásos meleg tej és keksz mellé.

A miniszterelnök azzal folytatta a válaszát, hogy a kisfiúnak felesleges levelet írnia a Télapónak, hogy jó volt, mert ő már elmondta neki.

Olaszország volt az első európai ország, amit a koronavírus keményen sújtott az év elején, de az elmúlt hetekben is növekedést regisztráltak, és ez a szám együttvéve már meghaladta az egymillió fertőzést. Többféle korlátozást vezettek be országosan és helyi szinten is, a különböző régiók egészségügyi helyzetétől függően. Bárhogyan is alakul a járvány az elkövetkező hetekben, Francesco Boccia regionális ügyekért felelős miniszter múlt csütörtökön azt mondta, hogy a karácsonyt csak a közeli családtagok körében lehet majd ünnepelni – írja a thelocal.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek