Mediterrán édességeket és finom sajtokat is vásárolhat a hétvégi vásárban

  Nagyszabású ünnepi vásárba látogathatnak el azok, akik kíváncsiak Montenegró hagyományos ételeire és kézműves édességeire. 220 kiállító készül mindenféle ínyencségekkel december 20. és 22. között Nikšićben, az ország második legnagyobb városában.

  Mediterrán édességeket is vásárolhatnakForrás: Shutterstock / Készítette: Travel Faery

  Az ünnepi vásárt már hatodik éve szervezik meg, és az idők során jócskán kinőtte magát a rendezvény. Míg az első alkalommal mintegy 80 kézműves állított ki, ma már az egész országból, sőt a Balkán-régió más területeiről is érkeznek termékek és vásárlók egyaránt.

  A látogatók főleg helyi ételeket találnak a standokon: sajtot, sonkát és kolbászt, de vásárolhatnak különböző ízű lekvárokat és mediterrán gyümölcsökkel ízesített mézet is. Széles italválasztékkal is találkozhatnak: bort és pálinkát lehet majd kortyolgatni. Mindemellett vásárolhatnak tengerparti olívabogyót és olívaolajat is.

  A rendezvény helyszíne a nikšići sportcsarnok lesz, a vendégek péntektől vasárnapig élvezhetik az ünnepi kavalkádot - írja a Montenegrói RTV.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!