A New York-i metró vintage járművekkel várja a karácsonyt

  New York metróvonalai egy rejtélyekkel teli földalatti várost alkotnak, elhagyatott állomásokkal és titkos átjárókkal. Az ünnepek alkalmával viszont a metrórendszer sokkal barátságosabb arcát mutatja, így a közlekedés során az emberek nem csak a város egyik pontjától juthatnak el a másikig, hanem egy kis időutazást is tehetnek – írja cikkében a Business Insider.

  Az nosztalgiaszerelvények elejét és hátulját karácsonyi koszorúkkal díszítikForrás: Adam E. Moreira/Wikimedia Commons

  December 1- 29-ig ugyanis "Holiday Nostalgia" metrókocsikkal is találkozhatnak az arra járók, amelyeken vasárnaponként 10-től 16 óráig utazhatnak, ugyanúgy 2,75 dollárt fizetve, mint egy normál metróút esetében.

  Az ünnepi nosztalgiajáratok nyolc különböző korú metrójárműből állnak, és eredeti, felújított berendezésükkel visszaidézik a régi New York-i időket.

  A kezdetekben éppen ilyen metrókocsikban utaztak a helyiekForrás: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York/Wikimedia Commons

  A kocsik enteriőrjében az 1940-es évekből származó plakátok is megtalálhatók.

  A felújított, ám eredeti berendezések között ma már a helyiek is rácsodálkoznak a fém kapaszkodókra, a mennyezeti ventilátorokra, a villanykörtékre és az eredeti, sárga színű ülésekre. Míg a hagyományos metrók általában egy-két percnél hosszabb ideig nem időznek az állomásokon, a retrójáratok tovább maradnak, hogy az utasok szelfizhessenek a régi kocsikkal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!