Igazi divat ereklyéket mutat be a New York-i Metropolitan Múzeum tárlata

  Történelmi jelentőségű dizájnerruhákat mutat be a New York-i Metropolitan Múzeum új tárlata. Többek között Karl Lagerfeld, Pierre Balmain, Alexander McQueen, Isaac Mizrahi és Yves Saint Laurent 80 kreációja és kiegészítője látható a szerdán nyílt kiállításon.

  Alexander McQueen ruhákat is lehet majd látni a tárlatonForrás: lev radin/Shutterstock

  A kiállított divattörténeti ereklyék Sandy Schreier divattörténész gyűjteményéből származnak, amelynek nagy részét nemrég adományozta az intézménynek. Schreier elmondása szerint már gyerekként elkezdte gyűjteni a különleges darabokat. "Mindig is a divat megmentőjeként tekintettem magamra. A divat, mint művészeti forma iránti szenvedélyem hajtott arra, hogy felkutassam az ismert és kevésbé ismert tehetségek leginnovatívabb, legkreatívabb és leglélegzetelállítóbb tárgyait" - mondta.

  A tárlaton látható például egy Karl Lagerfeld által tervezett, rúzsokból álló karkötő és egy pillangókkal díszített kalap Philip Treacytől. "Sandy Schreier ajándéka óriási mértékben gazdagítja a múzeum 20. századi divatot bemutató gyűjteményét" - hangsúlyozta Max Hollein, az intézmény igazgatója.

  Az In Pursuit of Fashion: The Sandy Schreier Collection (A divat nyomában: a Sandy Schreier Kollekció) című kiállítás május 17-ig látható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!