Itt három Louis Vuitton táska árába kerül egy fenyőfa

New York Manhattan vásrosrészében található a Soho Trees nevű, fenyőfákat árusító cég, amely a világ egyik legdrágább ilyen helye. Nagyjából 6500 dollárt (majdnem 2 millió forint) elkérnek egy 6 méter magas Fraser fenyőért. Ez nagyjából annyiba kerül, mint három Louis Vuitton táska ára – olvasható a New York Post cikkében.

A grandiózus város lakói rajonganak a hatalmas méretű karácsonyfákértForrás: Gabriel Rodrigúez/Wikimedia Commons

Ebben az összegben viszont benne van a kiszállítás és a felállítás is – mondta a Soho Trees értékesítési igazgatója. Hozzátette, hogy már most eladták az összes ilyen nagyméretű fát, melyeket főleg penthouse lakásokban, illetve nagy villák és hotelek előcsarnokában állítanak fel.

Az izmos árcédulák állítólag a kedvelt Fraser fenyő hiánya miatt rúgnak ilyen magasra az idén, mert az észak-karolinai Smokey és a Blue Ridge-hegységben gazdálkodók kevesebb Frasert ültettek be a 2008-as gazdasági összeomlás során.

A Fraser jegenye-fenyő közelről fotózvaForrás: Harold Smith/Wikimedia

A sokkoló árak ellenére azonban, a tehetősebb helyeiek megvesznek azért, hogy kezükbe kapják az illatos és robosztus fákat.

A kereslet magasabb, mint valaha, és a bevétel már most meghaladta a tavalyit – tette hozzá egy másik nagy fenyőfa árusító cég illetékese, aki 1,429 dollárt (kb. 430 ezer forint) számít fel egy nagyjából 5 méteres Fraserért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek