Floridában 700 tonnás homokfával ünneplik a karácsonyt

  Floridába a karácsony nem havazással és forró csokival érkezik, ez azonban nem akadályozza meg az ittenieket, hogy saját karácsonyi hagyományokat teremtsenek. West Palm Beachen immár hét éve minden évben felépítik Sandit, a homok-karácsonyfát, melynek minden alkalommal új témája és története is van - derül ki a Travel and Leisure cikkéből.

  A kép illusztrációForrás: armennano/pixabay.com

  Az idei téma a környezettudatosság: „A szezonon kívül Sandi a világ körül utazgatott a hullámok nyomában, és azzal az álommal tért vissza, hogy a strandok és óceánok egyre tisztábbak lesznek" - áll West Palm Beach közleményében.

  A 10 méter magas, 700 tonnát nyomó karácsonyi díszhez még novemberben, egy Miamiban található kőbányából szállítják a homokot, hogy azután a homokszobrokat rendszeresen készítő Team Sandtastic alkotói egy munkagép segítségével rétegelt lemezből készült formákba préseljék azt.

  A homokfát egészen Szilveszterig, minden este zenei aláfestéssel kísért, negyedórás fényshow öltözteti díszbe, eltávolítása után pedig a homokot a környező építkezéseken hasznosítják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!