Egy hely, ahol szörfölő télapókkal ünneplik a szentestét

  El tudja képzelni, hogy a karácsonyt nem csupán evéssel, ivással, ünnepléssel tölti, hanem szörfözik egyet a Télapóval az óceán vízén? A floridai Cocoa Beachen éppen ez történik; ez a hely 2009 óta házigazdája a Surfing Santas (Szörföző Télapók) rendezvénynek. Szenteste télapóruhát viselő lányok-fiúk lovagolják meg hullámokat. Tavaly 600 télapó szörfözött 10 000 nézőt szórakoztatva – olvasható a Travel and Leisure cikkében.

  Nekünk, akik a téli hideghez szoktunk, furcsa látványt nyújtanak a nagy melegben tépapóruhát viselő szörfösökForrás: Lori Barbely/Shutterstock

   A reggeltől estig zajló rendezvényt a tengerparton felállított színpadon élő zene kíséri, miközben télapók és télanyók szelik a hullámokat, a parton pedig karácsonyi édességeket kínálnak.

  Ebben az évben a rendezvény szervezői még nagyobb tömegre számítanak, és még több télapó megjelenését remélik. A szörföző télapótoktól még ingyenes szörfórákat is vehetnek a nagy finálé előtt.

  Akkor ugyanis tündéreknek, hóembereknek, játékkatonáknak és egyéb karácsonyi figuráknak öltözött szörfösök lepik el a környéket, és természetesen maga Grincs is megjelenik, hogy a tömegekkel fényképezkedjen. A rendezvény jó ügyet is felkarol. A fesztivál a kezdetektől mintegy 130 000 dollárt gyűjtött össze a helyi Grind for Life számára, amely a rákos betegeknek nyújt pénzügyi segítséget, emellett a Floridai Szörfmúzeumot is támogatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!