Itt állítják fel az ország legszebb betlehemét

  A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország Legszebb Betleheme elnevezésű pályázatán első helyet nyert adventi installációt építik fel Heves főterén, a helytörténeti Gyűjtemény előtt – írja a Hevesi portál.

  Betlehemes dekoráció - illusztrációForrás: congerdesign/pixabay.com

  Az építmény tervét Orosz Krisztina boconádi alkotóművész készítette el Gy. Gömöri Ilona szakmai iránymutatása alapján.

  A koncepció a Helytörténeti Gyűjtemény, valamint a Hevesi Háziipari és Népművészeti Szövetkezet nemzetközi hírű értékein alapul.

  Az építmény hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, jászollal és bárányokkal. A díjnyertes betlehemi installáció a város tulajdona lesz, azt a következő években is szeretnék felállítani az adventi időszakban.

  A betlehem avatására az első gyertyagyújtó ünnepségen kerül sor, december első vasárnapján 10 órakor a Múzeum előtt.

  A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest még tavaly decemberben hirdette meg a 2019-es pályázatot, melyre bármelyik magyarországi település, város kreatív alkotói beküldhették terveiket. Elvárás volt, hogy a pályázó használja fel településének sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, a tájegységre jellemző tárgyi, építészeti elemeket, és akár mai megjelenítési formákat is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!