Zenés adventi kalendáriummal és még 130 programmal készülnek a karácsonyra Pécsen

Körülbelül 130 programot kínál az érdeklődőknek az Adventi Kézműves és Mesevásár, amelyet november 29. és december 23. között rendeznek Pécsett, a Széchenyi téren.

A város főterén felállított színpadon fellép többek között a Mecsek Kórus és az eMeRTon-díjas Four Fathers; utóbbi tagjai a capella énekelnek a karácsony szellemében spirituálékat, bordalokat, slágereket, gyermekdalokat. A JaMese zenekar december elsején hallható koncertje Szabó T. Anna Adventi kalendáriumának megzenésítésére épül.

Forrás: suju/Pixabay

December 5-én és 6-án a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek Pécs főterén, a nagyszakállút Luna, a pécsi állatkert lámája is elkíséri Miklós napján, két nappal később pedig mikulásruhába öltözött motorosok lepik el a Széchenyi teret, írja az MTI.

Az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola, a Kovács Béla Általános Iskola és az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény integrált kórusa flashmobbal is készül. Emellett betlehem, a finom falatok és a forró italok is gondoskodnak a karácsonyi hangulatról. A pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár részletes programjai megtalálhatóak az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek