Félelmetes krampuszok ijesztgetnek Tirolban

  A félig kecske, félig démon Szent Miklós gonosz ikertestvérének mitológiai alakja a középkorban született a gyerekek fegyelmezésére. Míg a Mikulás ajándékokat hoz a jó gyerekeknek, addig a Krampusz megbünteti a rosszul viselkedő nebulókat. Ez a hagyomány már több mint 1500 éves, és Tirol osztrák régiójában még ma is ünneplik – olvasható a Travel and Leisure cikkében.

  Valóban félelmetes maszkokat viselnek a felvonulásonForrás: Michael Kleinsasser/Pixabay

  Ausztria alpesi falvaiban minden évben, a karácsonyig tartó hetekben krampusz felvonulásokat tartanak. Például Igls városában családok gyűlnek össze, hogy részt vegyenek a Krampusz Parádén, ahol prémes ruhákba és fa maszkokba öltözött fiatal férfiak ijeszgetik a népet. Sokan kereplőket használnak vagy csattogtatják az ostoraikat, hogy félelmet keltsenek a nézőkben és seprűikkel csapkodnak a sétálók hátsójára.

  Krampuszok lepik el a városokat, falvakatForrás: 192635/Pixabay

  A krampusz felvonulásokra  az Innsbrucki régió 40 városában és falvában november 29. és december 7. között kerül sor.

  Ilyenkor a legtöbb ide utazó Tirol tartományának székhelyén, Innsbruck festői városában tartózkodik, hogy élvezze az ünnepségeket.

  Tirol hólepte tája mindig lenyűgözi a látogatókatForrás: Melanie Schamoboeck/Pixabay

  De a krampuszok vicces és félelmetes felvonulásán túl is érdemes ellátogatni a hóval borított Alpokba, ahol kivilágított faházak, nyüzsgő terek és a feldíszített karácsonyfák teremtenek varázslatot hangulatot. Ezen kívül hat karácsonyi vásár is várja Innsbruckban a turistákat, ahol kézműves dísztárgyakat, gyertyákat, gyapjú sálakat, fargott tárgyakat, édességeket és egyéb ajándéktárgyakat árusítanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!