Ez a magyar vár lesz az ország legnagyobb adventi koszorúja

  A Diósgyőri vár lesz az ország legnagyobb adventi koszorúja: a vár bástyái jelképezik majd a négy gyertyát.

  Az adventi hétvégéken meghitt hangulattal és ünnepi hangulattal várnak mindenkit a Diósgyőri várba, ahol gyertyagyújtáskor énekkel és zenével lehet még jobban elmerülni az ünnepi várakozás hangulatában. A vár bástyái különleges megvilágítást kapnak, így a négy bástya jelképezi majd az egymást követő hétvégéken az adventi koszorú gyertyáit.

  A bástyák jelképezik a gyertyákatForrás: Baranzó Péter

  Az ünnepi fényfestést a Lovagi Tornák Tere előtti Vásártérről is meg lehet csodálni, itt fog sor kerülni a programokra is, melyek a vasárnapi „gyertyagyújtásokat" kísérik. A fényfestés mellett lesznek épületvetítések, fellépnek a helyi iskolák diákjai és Mikolai Vince atya ünnepi gondolatai segítik, hogy a látogatók lélekben is felkészülhessenek egy kicsit az ünnepre.

  Az ingyenes programok minden decemberi vasárnapon 17 órakor kezdődnek, írják az esemény sajtóközleményében. A további részletekről a Diósgyőri vár honlapján olvashat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!