Marcipános szaloncukor és gyapjúbárány készül a Skanzenben

    A Szentendrei Skanzenben két hétvégén is lesz adventi készülődés december folyamán. Olyan igazi, falusias, süti illatú, karácsonyra hangolódó programokra kell gondolni, amikor jólesően töltődik egy picit a lélek is.

    A két hétvége december 7-8. és december 14-15. lesz, úgyhogy nem a végső hajrában kell sort keríteni a kirándulásra, bár egy ilyen program nagyon jó, ha valaki egy kicsit le akar lassítani. Az ünnepi készülődéseken felelevenítik a falusi népszokásokat, lesz sokféle kézműves program és rengeteg kóstolni való finomság.

    A Skanzen télenForrás: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

    Egyrészt lesz betlehemezés és lucázás a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyütessel, a kézműves foglalkozásokon pedig adventi koszorút, kopogtatót, gyapjúbárányt, papírbetlehemet és karácsonyfa díszeket lehet készíteni. Tárlatvezetéseket is tartanak, melyek a falusi karácsonyok hangulatát mutatják be, áll a Szabadtéri Múzeum sajtóközleményében.

    A Skanzen Vigadóban tartott műhelymunkákon kézzel készített ajándékokat lehet alkotni, többek között madáretetőt, fürdőbombát és nemez nyakéket, de süthetnek a látogatók ehető ajándékokat és hazavihetik saját készítésű szaloncukrukat (étcsokis trüffel vagy marcipános fehércsoki) is.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!