Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik

Szentendre történelmi belvárosa újra ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakra, november 30-tól december 6-ig. Adventi vásár a sétálóutcában, szabad- és beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, kiállítások várják a látogatókat az öt hét alatt - olvasható a Szentendrei Kulturális Központ honlapján.

Forrás: Rengier/wikipedia.org

A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor, teázás és fényfestés kíséri. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január elején.

A belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában tartott Adventi vásáron az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős számban lesznek jelen helyi és környékbeli termelők, és az ország számos területéről érkeznek a vásárba különböző, minőségi termékeket készítő árusok.

Az ünnepre készülődés időszakában a templomok városában megtalálható összes felekezet kínál olyan egyházi programokat, melyek betekintést nyújtanak egymás hitébe, és lehetővé teszi a közös élményeket. További információk a rendezvény honlapján találhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek