Idén először óriás adventi kalendárium is lesz Debrecenben

Óriáskerékkel, színes programokkal és izgalmas gasztronómiai kínálattal várják a debreceni adventi vásár látogatóit.

Az adventi vásárban november 23-tól december 23-ig mintegy 100 pavilonban környékbeli termelők, népművészeti mesterek kínálják majd portékáikat. A szombaton 16 órakor kezdődő megnyitó részeként a régmúltat idézi meg a hortobágyi pásztorok, juhászok, gulyások és csikósok felvonulása, a kisbírók és a vásári kikiáltók hívogatása. Koncertet ad a Kelet Brass Band együttes. Az adventi időszakban a vásár területén minden nap kulturális programok, koncertek, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

A kép illusztrációForrás: Roman Samborskyi/Shutterstock

A Kossuth téren idén először állítják fel azt az óriáskalendáriumot, amelynek december elsejétől minden nap kinyílik egy ablaka. Családi élménypontnak szánják a szervezők az adventi kuckót, ahol a különböző foglalkozásokon a karácsonyfa alá kerülő ajándékokat is elkészíthetik a gyermekek. De megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Régi Városháza is, amelynek belső udvara a Debreceni Állat- és Növénykert közreműködésével betlehemi élőképpé "alakul át".

A város főterén, a Nagytemplom előtt idén is felállították az óriáskereket. A Debrecen Eye névre keresztelt 45 méter magas, zárt gondolás óriáskerék 360 fokos körpanorámát biztosít majd a látogatóknak.

A vásár egyik különlegessége lesz az a melegedő, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre. A hüttében a forralt bor mellett a vendégek megkóstolhatják a finn mintára szabadtűzön sütött lazacot, a brüsszeli gofrit, a holland minifánkot és az óriáspalacsintát is, írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek