Sajtok, ehető alkohol és flódni a Bazilika lábai előtt

Az Európa egyik legrangosabb karácsonyi vásáraként számon tartott Adventi Ünnep a Bazilikánál a hétvégén, november 22-én nyitja meg a kapuit a Szent István-bazilikánál. A fényfüzérektől ragyogó vásáron találunk kézműves termékeket, a gyerekek korcsolyázhatnak majd az ingyenes jégpályán és 3D-s fényfestést is lesz - olvasható a rendezvény honlapján.

Európa második legjobb karácsonyi vására az Advent Bazilika 2019-benForrás: adventbazilika.hu

Mi csoportosan szoktunk kivonulni a térre, mert forralt bort inni baráti társaságban az igazi. Már vannak bejáratott forralt boros pontjaink, de azért az újakat is jó felfedezni. Idén, ahogy a vásár honlapján is olvasható, a gőzölgő fehér- és vörösbor, illetve puncs mellé finom háztáji ételek és alapanyagok is társulnak majd. Ott lesz például a kiállítók között az „Ez SAJT" sajtmanufaktúra, akik díjnyertes és laktózmentes tehén-, juh- és kecskesajtokkal érkeznek. Emellett az érdeklődők kóstolhatnak majd náluk ehető alkoholt is, mely nem más, mint egy harapható, kocka alakú pálinka.

A Gourmand Company saját gyűjtésű hazai gombából készült szarvasgombás termékcsaládjával érkezik, míg édességfronton ott lesz Raj Ráchel Flódnia, amit 2018-ban beválasztottak a '100 Most Jewish Foods' közé, de csorgathatjuk majd a nyálunkat a csokiba mártott gyümölcsöknél és Csóka Brigitta karcagi mézeskalácsai előtt is.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál 2019. november 22. és 2020. január 1. között várja majd a látogatókat. Hétfőtől csütörtökig reggel 10-től este 20 óráig, péntekenként és hétvégente pedig 22 óráig. A vásárt december 24-én 14 óráig tudjuk felkeresni, amíg anyu vagy apu főz, illetve fát díszít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek