Forralt bor verseny és koncertözön várja az Alpok lábánál

  Mind a négy adventi hétvége délutánjain vásárosok, fellépők, étel-ital és karácsonyi muzsika várják a látogatókat a kőszegi Jurisics téren. 

  Kőszegen már november 22-én megkezdődik az ünnepi kavalkád: a látogatókat az Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük... elnevezésű kiállítás és vásár fogadja a Virágudvarban, ahol kézműves ajándékokat is lehet venni a natúrpark kiállítóitól.

  Hamarosan kezdődik a karácsonyi kavalkád Kőszegen - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Jill Wellington

  Koncertek a város szívében

  Az idén színes zenei kínálattal készül a város az ünnepi időszakra: sor kerül a 160 éves Concordia-Barátság Énekegyesület karácsonyi koncertjére és Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara játéka is több alkalommal fellép. A szabadtéri koncertek között lesz a Kőszegi Vonósok előadása, de hallható lesz Szabó Gábor, a Minimal Acoustic, Kendik Péter és az ARTrakció is. December 22-én pedig CIRÁKULUM koncerten lehet részt venni - tudtuk meg Kőszeg adventi programajánlójából.

  Ahány hét, annyi téma

  Kőszegen minden héten más-más adventi témájú rendezvényt tartanak. November 30-án, délután a Középkori város adventje a Jurisics térenkeretében kézműves foglalkozások várják a családokat a Jurisics Várban. A főtéren Retro Karácsonyt szerveznek, míg a Virágudvar ünnepi fúvós muzsikától lesz hangos. December 1-jén zenés műsorok mellett sor kerül az ünnepi gyertyagyújtásra is.

  December 7-8 között a Natúrparki Mesterek Adventjére kerül sor. Ezen a hétvégén lesz Adventi tárlat és jótékonysági képárverés is, de az ATARU TAIKO japán dobszínház is színpadra lép a Lovagteremben.

  14-én és 15-én a forralt borok kerülnek a középpontba - szombaton egész délután forralt bor verseny lesz a város központjában. A borok mellé kőszegi halászlé és sült keszeg is készül a vendégeknek.

  December 21-én és 22-én a jégkorcsolyázók szerelmeseit várják -  Kőszegi Jégkarácsony a fedett Jégcsarnokban címen rendeznek programokat. Az ünnepi korcsolyázás mellett Kendik Péter karácsonyi koncertjére kerül sor, a gyerekeknek pedig ünnepi kézműves foglalkozást is tartanak.

  A kőszegi advent programjainak jelentős része ingyenesen látogatható. A részletes programfüzetet ide kattintva nézhetik meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!