Kiderült, melyik Európa legolcsóbb karácsonyi vására

A Post Office Travel Money éves Christmas Markets Barometer (Karácsonyivásár-barométer) nevű felmérése idén is azzal a céllal készült, hogy kiderítse, melyik Európa leggazdaságosabb karácsonyi vására. A kutatás 13 település árait hasonlította össze, abból a szempontból, hogy mennyibe kerül két embernek a repülőút Nagy-Britanniából, két éjszaka B&B szállás, a helyi utazás, két vacsora borral, kávéval, és mennyit kell fizetni a vásárokban az ételekért és csemegékért - adja hírül a Daily Mail.

Karácsonyi vásár RigábanForrás: Svetlana B./wikipedia.org

Az árversenyből a lett főváros, Riga került ki győztesen, ahol már 497 fontból kijön egy hosszú hétvége, szemben a legdrágábbnak talált Béccsel, ahol ugyanazért már 777 fontot kell fizetni. Rigában egyébként a tavalyihoz képest még 1,2 %-al csökkentek is az árak, ami az olcsóbb szállásnak és repülőútnak köszönhető, mert ami az ételt és ital illeti, az itteni árak csak a hatodik legolcsóbbnak számítanak.

Ebben a tekintetben az egyébként ötödik helyre szorult Prága volt a legolcsóbb, ahol az utazás és a szállás dobta meg a költségeket. A második helyen található Zágrábban 523 fontba kerül a kiruccanás, a harmadik hely pedig azé a Tallinné lett 531 fonttal, ahol egy másik kutatás szerint Európa legszebb karácsonyi vására található. Budapest a hetedik helyet szerezte meg, itt egy britnek 624 fontot kell hagynia.

Íme, a lista.

  1. Riga, Lettország (497)
  2. Zágráb, Horvátország (523)
  3. Tallinn, Észtország (531)
  4. Lille, Franciaország (575)
  5. Prága, Csehország (613)
  6. Krakkó, Lengyelország (616)
  7. Budapest, Magyarország (624)
  8. Stockholm, Svédország (625)
  9. Berlin, Németország (647)
  10. Koppenhága, Dánia (655)
  11. Strasbourg, Franciaország (683)
  12. München, Németország (725)
  13. Bécs, Ausztria (777)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek