Sosem látott fényjáték ragyogja be Győrt

  Győrbe november 30-án érdemes elutazni ünnepi hangulatért, ezen a napon délután nyitják meg az adventi vásárt, és ekkor gyúlnak fel az ünnepi fények is. Ismét találkozhatunk a város karácsonyfájával, az óriás adventi koszorúval, a Mikulás szánjával és a Betlehemmel is a Széchenyi téren – olvasható Győr város hivatalos weboldalán.

  Ilyen volt tavaly Győr karácsonyi hangulatvilágításaForrás: facebook / I ♥ Győr / Készítette: Faragó Imre

  A színpadon Veréb Tamás, Tabáni István, Dallos Bogi, Szarka Tamás és a Ghymes, Wolf Kati, Kozma Orsi és Cseke Gábor szórakoztatja a közönséget. A Dunakapu téren ismét lesz korcsolyapálya, ahol négy alkalommal láthatjuk az idei jégrevüt, amelyben egy kisfiú történetén keresztül lehetünk részesei egy karácsonyi álomutazásnak, és amelyet ötven fiatal sportoló visz majd jégre. A korcsolyapálya egyébként hétfőtől csütörtökig 10 órától 20 óráig, hétvégén 22 óráig tart nyitva.

  A Dunakapu téren beülhetünk az óriáskerék gondoláiba is, amely a jégpálya üzemeltetésének végéig – az időjárás függvényében – tart nyitva. Erre hétfőtől csütörtökig 11-től 20 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig lehet felülni, ráadásul idén még hangulatosabb körülmények között, ugyanis a kerék egy plusz hangulatvilágítást kap, a tövében pedig egy dodgem pálya is üzemel majd.

  Tavaly hóemberek szánkóztak GyőrbenForrás: facebook / I ♥ Győr / Készítette: Faragó Imre

  Az idei vásárra összesen 132 faházzal és a tavaly bevezetett, egységes, ünnepi hangulatú bögrével készülnek. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulattal, a Baross úton gasztronómiai különlegességekkel, a Széchenyi téren programokkal és kézműves vásárral, míg a Dunakapu téren szórakoztató látványosságokkal várják a látogatókat.

  Az idén is megrendezik a Boogiefestet, ezúttal a Richter teremben, ahol december 7-én és 8-án tartanak előadásokat a műfaj hazai és nemzetközi képviselőivel, 6-án pedig nyitányként az Árkádban ingyenes koncerten ismerkedhetünk a boogie-woogie rejtelmeivel.

  Az év utolsó éjjelét pedig a Széchenyi téren tölthetik, ahol a Starmachine Zenekar, a Club 54 Zenekar és Vastag Tamás koncertje mellett tűzijátékkal is készülnek. A győri adventi programokhoz egy külön kiadványt is készítettek, amelyet akár innen is le lehet tölteni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!