Győr is gazdagodott egy óriáskerékkel

  A győri óriáskereket Horváth Mihály ötletgazda készítette el nyolc hónap alatt. Az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas óriáskereket az Európa Kulturális Fővárosa pályázat második fordulós leadási napján november 9-én nyitották meg a közönség előtt. A Dunakapu téren álló, Győr Óriáskerék elnevezésű hatalmas építményről az egész várost belátni, a folyók találkozását, a Káptalan dombot és a belváros kis utcáit. Sőt ha szép az idő, még a Pannonhalmi Főapátság épületét is meg lehet pillantani.

  Még építés közbenForrás: youtube.com

  Az órásketekt másfél hét alatt, egy 120 tonnás daru segítségével állították fel a téren, ahol az adventi időszakban a korcsolyapálya is helyet kap majd. A kilátópont nyitvatartása a is a pálya zárásához igazodik, de az biztos, hogy 2019. január 13-ig Győrben marad - adta hírül a kisalfold.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!