Úszó multimédiás szökőkút épült Győrben

Úszó multimédiás szökőkút épült Győrben

Képeket és kisfilmeket is lehet vetíteni az új győri szökőkútra, amelyet a Rába és a Mosoni Duna találkozásánál építettek - írja a Kisalföld.hu.

Cseh Róbert / Kisalföld.hu

 A Radó-sziget csúcsánál kialakított szökőkút mintegy háromszáz négyzetméteres, a legyező alakú vízfüggönyére vetített kisfilmeket augusztus közepéig este negyed és háromnegyed tízkor lehet látni, de augusztus végétől este negyed nyolckor, negyed kilenckor és háromnegyed tízkor is lehet majd vízsugár alapú mozgófilmeket nézni. A következő hetekben az EYOF-hoz (European Youth Olympic Festival) és az Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz kapcsolódó image-filmeket vetítenek rajta, de az üzemeltetők tervei szerint később más műfajjal is bővülhet ez a repertoár. A szökőkút este tíz óra után nem működik, hogy ne zavarja a környék nyugalmát - teszi hozzá a lap.

A most épített multimédiás szökőkút annak a szökőkút-felújítási programnak a része, amely tavaly kezdődött Győrben. Akkor szépült meg a Radó-szigeti Hősi Emlékmű medencéje és környezete, de a Megyeháza téren található zenélő szökőkút is ennek köszönhetően újulhatott meg. Utóbbi zenés programjainak időpontjai egyébként összhangban vannak a most átadott multimédiás szökőkút programjával, így azokat egy kellemes nyár esti séta során akár egymás után is meg lehet nézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek