Ingyenes vezetett sétákat tartanak a hétvégén 56 horvát városban

56 horvátországi városban tartanak ingyenes vezetett sétákat vasárnap, Horvátország függetlenségének nemzetközi közösség általi elismerésének emléknapján. A városnéző túrákat a Horvát Idegenforgalmi Tanácsadók Szövetsége és a Horvát Idegenforgalmi Testület szervezi.

Rovinj óvárosát is bemutatják az idegenvezetőkForrás: shutterstock / Készítette: Marcin Krzyzak

A vezetett séták minden kinevezett városban pontban 12 órakor indulnak – írja a horvát Dnevnik napilap. Az "Ismerd meg az országod" elnevezésű projekt alkalmával olyan ismert tengerparti városokat is bejárhatnak, mint Dubrovnik, Trogir, Šibenik, Rovinj, Pula vagy Poreč, de akár Splitbe is ellátogatnak, amelynek legalább most a téli arcát is megnézhetik. Továbbá közelebbről megismerhetik a szintén fehérben tündöklő Plitvicei-tavakat, vagy a sokak által látogatott Krk-szigetet is. A hétvégén alkalom nyílik a horvát főváros, Zágráb vezetett bebarangolására is. 

Zágráb városképForrás: shutterstock / Készítette: Razvan Ionut Dragomirescu

A bérmentes idegenvezetés célja, hogy a helyiek bemutassák az ország sokszínűségét, hogy közelebb hozzák az emberekhez a műemlékek történeteit, és felhívják a figyelmet a védett övezetek megőrzésének fontosságára. Az ingyenes túrák városainak listáját, és a vezetett séták kiindulási pontjait ide kattintva, a cikk legalján találják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek