Borral és szerelemmel telik meg hétvégén a Balaton

A Balatoni Kör programajánlójában találtunk borvacsorákat, borkóstolókat, ízes barangolásokat és Valentin-napra hangolt páros menüajánlatokat is.

Forrás: Csendes Dűlő Szőlőbirtok/facebook.com

A Badacsönyörsön található Csendes Dűlő Szőlőbirtok egy kéknyelűre hangolt vacsorára várja az érdeklődőket február 14-én, csütörtökön. Az este főszereplői olyan borok lesznek, melyeket a pincészet jelenleg is forgalmaz 2013-ból és 2015-ből, de a három fogásos vacsora mellett pár olyan évjárat is a poharakba kerül majd, amelyeket már nem találnak meg a boltok polcain.

Gyukli Pince BalatonfüredForrás: Gyukli Pince Balatonfüred/facebook.com

Pénteken, február 15-én a Gyukli Pince borkóstoló estjére kerül sor a balatonfüredi Karolina Kávéház & Koktélbárban. Az este folyamán képzeletben az ökológiai szőlősorok közé juthatunk, és megkóstolhatjuk az egyedi szőlőfajtából készült borcsodákat. Az este ára 4 000 Ft, amelyre előzetes regisztráció szükséges.

Forrás: Laposa Birtok/facebook.com

A Laposa Birtok borbarangolása alkalmával a borokon és a hozzájuk passzoló ételpárokon keresztül bejárhatják a badacsonyi borvidéket, megismerve a birtokot és a termőterületek jellemzőit. A február 16-i birtokbemutató borvacsorán 5 fogás, 5+1 üdvözlő bor és hangulathoz illő zene várja majd a vendégeket.

Forrás: @Szindbadazutazo/Tölgyes Kúria - Riza/facebook

A szerelmetes hétvégét egy Valentin-napra hangolt vacsora zárja a Tölgyes Kúriában, mely Rizapusztán található. Az étlapon találnak étvágycsalogatókat a kúria kamrájából, leveseket a nagymamától, könnyed olaszos fogásokat és merészebb, tartalmas főételeket is. A pároknak külön meglepetéssel és választható kétszemélyes eper- és csokoládé variációkkal készülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek