Videó: Durva tömegverekedés tört ki a Ryanair járatán

A Ryanair Agadirból London-Stanstedbe tartó járata a felszállás után 36 perccel visszafordult, miután tömegverekedés tört ki a sikoltozó utasok között. A beszállás során vita tört ki két család között, majd mások is beszálltak a balhéba. 

Ryanair személyzete nem sok mindent tudott kezdeni a sokkoló helyzettel -  illusztrációForrás: Adrian Pingstone/Wikipedia

A vita akkor kezdődött, amikor egy 20-as évei végén járó férfi megkért egy másik utast, hogy üljön arrébb, hogy ő a felesége és kisgyermekei mellé ülhessen. A nő, aki a lányával ült, állítólag nem volt hajlandó arrébb menni, mire a férfi fenyegetni kezdte.

A járat gond nélkül felszállt, de amint a biztonsági öv jelzései kihunytak, a nő férje a felesége védelmére kelt. A beszámolók szerint a két férfi többször megütötte egymást, miközben a Ryanair aggódó személyzete 30 000 méter magasan megpróbált közbelépni és megnyugtatni őket.

A járaton tartózkodó, névtelenséget kérő egyik brit utas elmondta: "Megpróbálták megütni egymást. Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így más utasok is csatlakoztak hozzájuk. Aztán egy hölgy a hátsó sorban pánikrohamot kapott a történtek miatt. Sikoltozott, a gyerekek pedig sírtak. Pokoli repülés volt. Az egész attól az egy utastól kezdődött, aki helyet akart cserélni."

Amikor a gép leszállt Marrákesben, a marokkói rendőrök levonszolták a kilenc embert, akik részt vettek a verekedésben.

A helyzetet súlyosbította, hogy a dulakodás közben egy másik utas rosszul lett, és a repülés közben oxigént kellett neki adni. Őt a leszálláskor az orvosok ellátták, akik repülésre alkalmatlannak minősítették. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni a repülőgépről, és sértegetni kezdte az utaskísérő személyzetet.

A kaotikus mobiltelefonos felvételeken hallható, amint azt mondja: Azt hiszik, hogy terrorista vagyok. Ezért hozzák ide az egész hadsereget, hogy leszedjenek."
A többi utas könyörgött neki, hogy hagyja el a gépet, mielőtt végül a rendőrség eltávolította.

A fedélzeten maradt mintegy 200 embert autóbuszokba ültették, és egy helyi szállodába szállították éjszakára, majd másnap reggelre repülőjegyet foglaltak nekik. De a második utat is törölték, így csak csütörtök este szálltak le Stanstedben - írja a thesun.co.uk. 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek