A nyári szezonban ennyivel hamarabb érdemes kimenni Ferihegyre

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül a nyári időszakban. A Budapest Airport azt javasolja az utasoknak, hogy a meleg hónapokban a megnövekedett utasforgalom miatt a járat indulása előtt legalább két és fél órával érkezzenek meg a repülőtérre. Így biztosan elegendő idő jut arra, hogy feladjuk a poggyászunkat, áthaladjunk a biztonsági ellenőrzésen és ráhangolódjunk az utazásra a terminálon.

A Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérForrás: Budapest Airport

Egy átlagos nyári napon akár hatvanezer utas is megfordulhat a repülőtér termináljain, ezért javasolják, hogy kísérő nélkül lépjenek be utasaik a terminálépületbe; így elkerülhetővé válnak az esetleges torlódások - olvasható a Budapest Airport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Budapest Airport arra is kéri az utasokat, hogy az utasfelvételt (check-in) és a parkolóhelyfoglalást végezzék el online, az otthonaik kényelméből - ezzel időt és pénzt is spórolhatnak, elkerülhetik a repülőtéri sorban állást, és biztosíthatják parkolóhelyüket a terminálok közelében. Az utasok a repülőtéri parkolókban biztonságban tudhatják járműveiket a nyári kikapcsolódás ideje alatt, és már a 2. Terminál és az ibis Styles Budapest Airport Hotel között található új Terminál Parkolót is igénybe vehetik, ahol az autók számára további 586 férőhellyel bővült a kapacitás, míg az új Busz Parkolóban 8 hely áll rendelkezésre a turistabuszok számára. 

Tovább gyorsítja a repülőtéri folyamatokat az önkiszolgáló poggyászfeladás. Ha feladott poggyásszal utazunk és légitársaságunk lehetővé teszi, vegyük igénybe a 36 kioszk egyikét - javasolja a repteret üzemeltető társaság. Nyomtassuk ki önállóan, gyorsan és egyszerűen csomagcímkénket, ezt követően pedig már csak fel kell helyeznünk a csomagot a kijelölt poggyászszalagra. Szükség esetén a repülőtéri személyzet szívesen segít a folyamatban.

Ha csak kézipoggyásszal utazunk, és előzetesen elvégeztük az utasfelvételt, nincs egyéb teendőnk. A 100E busz megállójához közel eső főbejáraton lépjünk be a terminálra és menjünk közvetlenül a biztonsági ellenőrzéshez, ezzel is segítve a zsúfoltság elkerülését az indulócsarnokban. A terminálokon kihelyezett várakozás-kijelző monitoron azt is ellenőrizhetjük, hogy a 2A vagy a 2B oldalon haladhatunk át gyorsabban a biztonsági ellenőrzésen; sőt, ezt akár előzetesen, a Budapest Airport honlapján is megtekinthetjük.

Fontos tudni, hogy a biztonsági ellenőrzés során már nem kell kivennünk a táskánkból az elektronikai eszközöket, és a Gyorsítósáv (Fast Track Lane) használatával várakozás nélkül átjuthatunk az ellenőrzési folyamaton.

Annak érdekében, hogy járatot biztonsággal elérje az utas, nem schengeni járat esetén hagyjon időt az útlevél-ellenőrzésre is, amely a biztonsági átvilágítás után, a 2B oldalon történik - hívja fel a figyelmet a társaság.

Nemrég arról írtunk, hogy a magyar kormány visszavásárolta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaságot, és a légikikötőt a világ egyik legjobb repterévé fejlesztené.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek