A repülő mennyezetéhez vágott egy utast az erős turbulencia, sokan megsérültek

Több mint egy tucat utas és a személyzet tagjai is megsérültek, miután az Emirates A380-as, Perthből Dubajba tartó járatát december 4-én súlyos turbulenciába keveredett. Az egyik utas szerint olyan vad volt a rázkódás, hogy a kabin mennyezetébe ütközött – írja az airlive.net.

A hírek szerint az EK421-es járaton 14 ember szorult orvosi ellátásra. Az egyik utas azt mesélte, hogy a rázkódás ledobta őket az ülésről, és MattRPD néven megosztott egy fotót is a Twitteren a repülőgép sérült fedélzeti mennyezetéről, iletve magáról is, miután ellátták a nyaksérülését. 

Az Emirates szóvivője megerősítette, hogy a "legénység és utasok kis száma" megsérült a repülés következtében. „Megerősíthetjük, hogy december 4-én a Perthből Dubaiba tartó EK421-es járat rövid időre váratlan turbulenciába ütközött repülés közben. A járat Dubajba indult, és helyi idő szerint 4.45-kor szállt le. A fedélzeten a sérülteket legénységünk és orvosilag képzett önkénteseink értékelték és segítették, műholdas kapcsolaton keresztül pedig további orvosi támogatást nyújtottak"– nyilatkozta a szóvívő.
(Borítókép: Maarten Visser /Wikipedia - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek