Repülőáratokat törölhetnek csütörtökön Franciaországban

Franciaország-szerte sztrájkba léphetnek csütörtökön a légiforgalmi irányítók, ami a járattörlések és késések miatt óriási következményekkel járhat a légi közlekedésre.

A sztrájk miatt jelentős késésekre és járatkimaradásokra lehet számítani - illusztrációForrás: b1-foto/Pixabay

Csütörtökön országos légiforgalmi irányítói sztrájk fenyeget Franciaországban. A Franciaországban felszálló vagy leszálló utasok csütörtökön számos járat törlésére és késésére számíthatnak. A legnagyobb francia légiforgalmi irányítók szakszervezete, az SNCTA hétfő este munkabeszüntetésre szólított fel, miután a polgári repülés főigazgatóságával (DGAC) folytatott tárgyalások kudarcot vallottak.

A sztrájk a Franciaországba induló és onnan induló járatok akár 70 százalékát is érintheti. A párizsi Orly repülőtéren a járatok 75 százalékát, a Charles de Gaulle repülőtéren 65 százalékát törölhetik a francia légiközlekedési szakszervezetek ernyőszervezete, a FNAM szerint – írja a Reisereporter.

Annak érdekében, hogy a megmaradt személyzet képes legyen ellenőrizni a járatmozgásokat, a DGAC felszólította a légitársaságokat, hogy sztrájk esetén csökkentsék a francia repülőtereken induló és érkező járataikat – írja a Handelszeitung.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek