Újabb mérföldkő: elrajtolt a Wizz Air első járata Debrecenből Isztambulba

Április 14-én, vasárnap elindult a Wizz Air első járata Debrecenből Isztambulba, mely heti két alkalommal – szerdán és vasárnap – közlekedik a két város között. Az utasokat Széles Diána Alpolgármester Asszony, Trubek Zsuzsa a Wizz Air kommunikációs menedzsere, illetve Király Tamás a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője közösen köszöntötte tortával és baklavával – olvasható a repülőtér közösségi oldalán.

Széles Diána alpolgármester úgy véli, történelmi léptékű járatfejlesztés valósult meg az isztambuli járattal, melynek induló első járata csaknem teljesen megtelt. Kifejtette, a külföldi turisták szempontjából kiemelt elérési lehetőség a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, melyet éppen emiatt fejlesztenek folyamatosan, és ezért kötöttek hosszú távú együttműködést a Wizz Airrel.

Debrecen International Airport, első isztambuli járat indulásaForrás: Debrecen International Airport/Facebook

Az isztambuli járattal egy keleti hub is megnyílt. A globális turizmusban ugyanis szükség van egy nyugati és egy keleti átszállási pontra is. Emellett Isztambul a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos, hiszen így azon utasok igényeit is ki tudjuk szolgálni, akik üzleti céllal érkeznek a városba
– emelte ki. Hozzáfűzte, a debreceniek oldaláról pedig egy könnyen elérhető, pénztárcabarát megoldást jelenthet, melyet a római járat népszerűsége is tükröz. Úgy véli, Isztambul egyre inkább egy élhető, fejlett város, ami egy hosszú hétvégére megfelelő kikapcsolódási lehetőséget biztosíthat a családosok számára is.

Debrecen International Airport, első isztambuli járat indulásaForrás: Debrecen International Airport/Facebook

"Mindössze néhány hónap telt el a római járat elindítása óta, és most áprilistól egy újabb desztinációt nyitottunk. Ezzel együtt immár tizenegy úti cél érhető el Debrecenből a kínálatunkban, mely egy abszolút széles palettának nevezhető" – nyilatkozta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air szenior marketing menedzsere.

Az utasok fele magyar, vagyis a szükséges utasszám a régióból is összegyűlik, így a környékbelieknek sem kell Budapestre utazni, ha Törökországba szeretének eljutni.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője fontos mérföldkőnek nevezte az isztambuli járatot. Hozzátette, a célja, hogy további úti célokat jelentsenek be a Wizz Airrel közösen. A Haon érdeklődésére elárulta, a közvélemény-kutatások alapján három legkeresettebb úti célja van a debrecenieknek, mely közül kettő már megvalósult, így Róma és Isztambul mellett Bázel lehet a következő desztináció.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek