Megvan a dátum, amikortól újabb kínai városba repülhetünk Budapestről

Peking, Csungking, Sanghaj és Ningpo után ötödik kínai városként Kanton (Kuangcsou) is elérhetővé válik közvetlen járattal a magyar fővárosból. Magyarország és Kína között így immár heti tizenhét légijárat fog közlekedni, ami hazánkat abszolút listavezetővé teszi a közép-európai térségben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Kanton egy kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyónForrás: chensiyuan - chensiyuan/Wikipedia

Az első repülőgép várhatóan június 27-én szállhat majd fel, és heti négy alkalommal lehet majd repülni Kuangcsou és Budapest között" – mondta a miniszter, majd kiemelte, hogy Kanton mintegy 15 millió lakosú metropolisz, a keleti világ gyáraként aposztrofált Kuangtung tartomány fővárosa, ahol olyan vállalatóriásoknak vannak központjai és nagy gyárai, mint a világ legnagyobb elektromos autógyártója, a BYD, a világ egyik legnagyobb IT-cége, a Huawei, illetve a ZTE, a Sunwoda és az Eve Energy, amelyek Magyarországon is jelen vannak.

A Kanton-torony híres látványosság, mely a város fölé magasodikForrás: Pixabay

Az MTI hírében a miniszter végül közölte, hogy akárcsak a beruházásokért, az ilyen légijáratokért is éles küzdelem van a régió országai, fővárosai között, így komoly siker az, hogy a China Southern Airlines választása éppen Budapestre esett. „Ez a két ország gazdasági együttműködésének ad egy újabb nagy lendületet. Rosszabbul nap soha ne kezdődjön!" – összegzett Szijjártó Péter.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek