Videó: A debreceni repülőtérről kényelmesen eljuthatunk a világ számos pontjára

Egy videó került fel a Debrecen Nemzetközi Repülőtér közösségi oldalára, amin az látható, hogy felszállt a Lufthansa első müncheni járata. München repülőtere kiváló átszállási pont, így oda érkezvén a világ számos pontja válik elérhetővé. Debrecenből ugyan évek óta indulnak Münchenbe rendszeres, menetrendszerinti járatok heti 3 alkalommal, azonban a Lufthansa a müncheni járat gépeit nagyobbakra cseréli.

Aki igazából Münchent szeretné látni, sem fog csalódni, hiszen rengeteg érdekes és szép látnivalót tartogat a város az oda látogatóknak. 

Csak néhány tipp: a világ leghíresebb sörcsarnoka kihagyhatatlan zarándokhely a sörrajongóknak. A Hofbräuhaus 1589-es alapításától a Bajor Hercegség, majd Választófejedelemség uradalmi sörfőzdéjeként működött.

A város főtere, A Marienplatz már 1158 óta, vagyis a város alapításától kezdve München központja, szíve-lelke, télen itt tartják a híres karácsonyi vásárt is. A tér északi oldalát a díszes, neogótikus városháza foglalja el, mely München egyik leghíresebb épülete. Minden látogató igyekszik úgy időzíteni a programját, hogy láthassa a Neues Rathaus tornyának több mint száz éve változatlan órajátékát, mely naponta háromszor: délben, egy órakor, majd délután ötkor indul el.

A Marienplatz és a VárosházaForrás: f11photo / Shutterstock.com

Nem széles körben ismert tény, de Münchenben van Európa legnagyobb művészeti múzeuma. A kiállítótereket a Residenz óriási reneszánsz épületkomplexumában rendezték be. Egyébként egész Németországban nem találni a Residenz-nél nagyobb városi palotát sem: három nagy épületegyüttese tíz belső udvart fog körbe.

További érdekes helyeket ide kattintva is olvashattok a városról. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek