Hatnapos vasutassztrájk indul Németországban, magyar vonatokat is érinthet

A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban várhatóan január 24-én szerdán hajnali 2 órától január 29-én hétfő 18 óráig munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. 

Forrás: Shutterstock/Markus Mainka

A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál.

A munkabeszüntetés miatti menetrendi korlátozásokról még egyeztetések folynak. Amint kialakul a sztrájk ideje alatti vonatközlekedés a Máv tájékoztatást ad az érintett Németország és Magyarország közötti nemzetközi járatokról.

Lemondás az utazásról

A már korábban, január 24-ig megváltott, január 23-én estére, valamint 24-e és 29-e között Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, a legfoglalt időpont előtt január 22-én és 23-án vagy február 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. 

További információt a német és az osztrák vasúttársaság oldalain találsz.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek