A magasból nézhetik a teljes napfogyatkozást egy légitársaság utasai

Ahogy korábban jeleztük az égi jelenségek szerelmesei számára: április 8-án teljes napfogyatkozás lesz, igaz, ez csak Észak- és Közép-Amerikában lesz látható. Ennek megfigyelésére különjáratot indít a a Delta Air Lines egy Airbus A220-300-as repülőgéppel, amelynek nagy ablakaiból az utasok különösen jól láthatják majd a jelenséget 9100 méter magasból.

Így nézett ki a teljes napfogyatkozás 2017. augusztus 21-én, hétfőn Madrasban, Oregon államban, amikor a Nap eltűnt a Hold mögöttForrás: AFP/Rob Kerr

A repülőgép 12.15-kor száll fel a texasi Austin-Bergstrom nemzetközi repülőtérről, és 16.20-kor landol a detroiti Wayne repülőtéren mivel a légitársaság szerint ezen az útvonalon lehet a leghosszabb ideig megfigyelni a napfogyatkozást. 

Bár a különjáratra 24 óra leforgása alatt elfogyott az összes jegy, aznap a Delta több másik, menetrend szerinti járatáról is lehet majd látni a jelenséget. A légitársaság azt tanácsolja az utasoknak, hogy mindenképpen vigyenek magukkal védőszemüveget.

Korábban egy másik amerikai légitársaság, a Southwest Airlines is jelezte, hogy több április 8-i járatáról nagy valószínűséggel látni lehet majd a jelenséget.

A NASA szerint 2044-ig ez lesz az utolsó teljes napfogyatkozás, amelyet az USA egybefüggő területe felett látni lehet.

A jelenség leghosszabb időtartama 4 perc 28 másodperc lesz, írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek