Videó: Lángoló motorral landolt egy utasszállító Dél-Koreában

Lángba borult egy utasszállító repülőgép szárnya és motorja, miután madárral ütközött leszállás közben Dél-Koreában. Még tombolt a tűz, amikor a pilóta kényszerleszállást hajtott végre. A gép 122 utasával biztonsággal landolt, sérülés nem történt.

A T'way Air Boeing 737-eseForrás: Shutterstock/Denis Kabelev

A T'way Air 2016-os, Tokióból érkező járata szerda este 21:28 körül készült leszállni a dél-koreai Incheon nemzetközi repülőtéren, amikor a hajtómű beszívott egy madarat és lángba borult. Egy utas által készült videón jól látszik, ahogy hatalmas lángok csapnak ki a motorból, miközben a pilóta a Boeing 737-800-as gép irányításával küzd.

Földről készült felvételeken az látszik, hogy a lángok szinte a gép farkáig csapnak ki a törzsből. A pilóta átmenetileg megszakította a süllyedést, majd körülbelül 13 perccel később biztonságosan landolt. Egy panel is leszakadt az egyik szárnyról, és megsérült a pilótafülke szélvédője is.

A Korea Airports Corporation és a Nemzetközi Repülőtér által gyűjtött adatok szerint a madarakkal történő ütközés nem ritka: 2019 és 2023 októbere között 500 hasonló ütközés történt Dél-Koreában, írja a The Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek