Egy törékeny magyar pilótanő hatalmas Boeinggel repül, ő most a TikTok új sztárja

Sokan még mindig úgy tartják, hogy repülőgépet vezetni férfiaknak való munka. Erre cáfol rá Simon-Pintér Evelin, aki három évvel ezelőtt még a HR szektorban dolgozott, most pedig egy Boeinget vezet –írja a dailynewshungary.com.

Forrás: CSUDAI SÁNDOR/ORIGO

Evelin sosem gondolta volna, hogy valaha egy Boeing pilótafülkéjében ül majd, de egy repülőtéri látogatás megváltoztata az életét, és addig tanult, képezte magát, míg végül a Boeing utasszállítók vezetői engedélyét is megszerezte. Célját mindössze három év alatt érte el a nulláról. Persze ehhez sok pénzre és kitartásra volt szüksége; ez utóbbiból nem vlt hiány, az előbbire pedig diákhitelt vett fel. Ezenkívül három munkája volt, amelyek mindegyike a repüléshez kapcsolódott.

Forrás: CSUDAI SÁNDOR/ORIGO

Első útja tavaly október 2-án szólította Szófiába. A légitársaságnak, amelynek dolgozik, mindössze három női pilótája van, holott Evelin szerint a munka nem igényel olyan készségeket, amelyekkel a nők ne rendelkeznének. A fiatal nő TikTok-videóin keresztül népszerűsíti munkáját, amiket ide kattintva nézhettek meg.

Sok rajongója követi a fiatal pilótanő TikTok-fiókját, ahol arról is mesél, hogyan válhat valakiből pilóta.

Ennek eredményeként sok utas már a repülőtéren felismeri, így egyfajta hírességgé vált. A legnépszerűbb videóját, amelyben megosztja, hogy mennyibe kerül a pilótaképzés, majdnem 1 millióan nézték meg.

Egy 2021. novemberi, Origónak adott interjúban arról mesélt, hogyan indult el ezen a nem mindennapi pályáján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek