Ennél a 11 légitársaságnál okozhat fennakadást a problémás Boeing-típus leállítása

Tizenegy légitársaság, köztük európai cégek gépei rekedtek a földön, miután az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (Federal Aviation Administration, FAA) elrendelte a Boeing 737 Max 9-es gépek repülési tilalmát – írja az Iho cikke alapján a vg.hu. Az amerikai United Airlines légitársaságnál több hiányosságra, többek között kilazult rögzítésekre bukkantak a géptípus átvizsgálása során. 

Az amerikai United Airlines tervezte a legtöbb járatot a 737 Max 9-esekkel.Forrás: Shutterstock/The Global Guy

ITT írtuk meg korábban, hogy az Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9-ese péntek este kényszerleszállást hajtott végre, miután néhány perccel a felszállás után, csaknem ötezer méter magasságban a vészkijáratként szolgáló panel kiszakadt az üléssor mellett, jókora nyílást hagyva a jármű törzsén. Az esetben érintett gép szinte teljesen új volt, alig két hónapja állt forgalomba. Az amerikai hatóságok egy családi ház kertjében találták meg a repülőgép vészkijáratpaneljét. ITT foglalkoztunk ezzel korábban.

Az elmúlt harminc napban összesen 215 MAX 9-es repült, amelyeket tizenegy légitársaság üzemeltet, nyolcnak pedig vannak menetrend szerinti járatai. 

A típus üzemeltetői

Aeromexico,
Air Tanzania,
Alaska Airlines,
Copa Airlines,
Correndon Dutch Airlines,
Flydubai,
Icelandair,
Lion Air,
SCAT Airlines,
Turkish Airlines és
United Airlines.

19 528 járat teljesítését tervezték ezek a légitársaságok a hónapban, ám a típus kényszerű kivonása a forgalomból ezt a számot január végére erősen módosítja.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek