Félelmetes látvány: Ötezer méteres magasságban lerepült egy Boeing vészkijárata

Az Alaska Airlines AS 1282-es számú járata Portlandből (Oregon) Ontarióba (Kalifornia) tartott, amikor felszállás után 6-7 perccel, mintegy 5000 méteres magasságban a Boeing 737-9 MAX repülőgépének szárny mögötti, inaktív vészkijárata  kiszakadt a helyéről. A beszámolók szerint a fedélzeten hirtelen leesett a légnyomás, az oxigénmaszkok kiestek a helyükről. Szerencsére az érintett ajtó melletti ülések üresek voltak. A videón jól látszik, milyen közel ültek az utasok a gép oldalán tátongó lyukhoz.

A gép január 5-én, helyi idő szerint 17 óra után néhány perccel szállt fel a portlandi repülőtérről, majd ezt követően süllyedni kezdett, miután kiszakadt a vészkijárat. Néhány telefon és nem megfelelően rögzített tárgy, valamint a nem használt, deaktivált vészkijáratot fedő oldalfal-panel kirepült a nyíláson.

Egy közelben helyet foglaló kisgyermek felsőjét letépte a légáramlás, de a gyermek, akit az anyukája magához szorított nem sérült meg.

A járat visszatért az indulási repülőtérre, ahol az indulást követően kb. 20 perccel biztonságosan leszállt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kiszakadt vészkijárat hol ért földet.

A légitársaság közlésében azt írta, hogy a repülőgép fedélzetén 171 utas és 6 fős személyzet tartózkodott, az esemény vizsgálatát megkezdték, a további részletekről később adnak tájékoztatást. A portlandi repülőtéri hatóságok közlése szerint az esemény során súlyos személyi sérülés nem történt, egy személyt kellett orvosi kezelésre elszállítani, a többi könnyebb sérültet a helyszínen ellátták, írja az airportal.hu.

(Borítókép: Forrás: Shutterstock/Thanakorn.P - illusztráció)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek