Motorhiba miatt a tengeren hajtott végre kényszerleszállást egy Boeing

  A Boeing 737 típusú teherszállító repülőgép Honoluluból Maui szigetére tartott két emberrel a fedélzetén, de nem sokkal a felszállás után motorhibát tapasztaltak, és a vízen landoltak. A parti őrség mindkét pilótát kimentette, az egyiküket a gép farkába kapaszkodva találták, és kritikus állapotban kórházba szállították, a másik pilóta szintén súlyos állapotban van, a hírek szerint fejsérülést szenvedett - adja hírül a bbc.com.

  A Transair Boeing 737-ese még a reptérenForrás: AFP/Eugene Tanner

  A felvételek szerint a pilóták tudták, hogy nagy a baj, amikor bejelentették a légiirányításnak, hogy elvesztették "az első számú motort". Mint a felvételen hallható, azt mondták, "a másik motort is elveszítjük. Nagyon forró."

  Az amerikai szövetségi repülési hivatal (FAA) és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület is vizsgálja az esetet. "A pilóták motorhibáról számoltak be, és megpróbáltak visszatérni Honoluluba, de a repülőgépet a vízre kellett leszállítaniuk" - áll az FAA közleményében.

  A Flightradar24 Twittere szerint a szóban forgó gép egy 737-200 típusú teherszállító, amelyet Hawaii egyik legnagyobb légi árufuvarozója, az 1982 óta működő Transair üzemeltet 2014 óta. A repülő 1975-ben készült, és először a Pacific Western Airlinesé volt. A Transair 810-es járata helyi idő szerint 01:33-kor indult el Honoluluból Kahului irányába, majd hamar visszafordult, és percek múlva a vízbe zuhant. A Transair flottája egyébként öt Boeing 737-esből áll.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek