Forró lett a talaj? Akkor se bújj el repülőgép-hajtóműben!

Egy felszálláshoz készülő utasszállító repülőgép hajtóművébe mászva halt meg egy utas Salt Lake City nemzetközi repülőterén - számol be a hírről az MTI. 

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock

A hatósági vizsgálat eddigi megállapítása szerint az utas, aki Denverbe szóló érvényes jeggyel rendelkezett, még hétfőn a terminál egyik vészkijáratán keresztül hagyta el az épületet, majd a repülőtér aszfaltjára érve a légbeszívó nyílásnál bemászott egy utasokkal teli gép nagyméretű hajtóművébe.

A felszálláshoz készülő repülőgép motorjai már működtek, és a jégmentesítést végezték, amikor az áldozatot megtalálták, így a pilóták gyorsan leállították a motorokat.

A 30 éves férfit a hatóságok már eszméletlenül találták, amikor kihúzták a hajtóműből, megkísérelték az újraélesztést, de az nem járt sikerrel. Az eset körülményeire és az utas halálára vonatkozó vizsgálat tart, és kiterjed a toxikológiai elemzésre is.

A repülőtéri hatóságokat egy a terminál épületében működő üzlet vezetője értesítette, aki látta, amikor az utas a vészkijáraton keresztül a kifutópályára jutott. A kiérkező biztonsági személyzet a férfi személyes tárgyait, cipőjét és ruháit az aszfalton találták.

Az eset miatt az érintett repülőgép indulását elhalasztották, de Salt Lake City forgalmas nemzetközi repülőterének forgalmát nem akasztotta meg a tragikus incidens Újév napján.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek