Engedetlen utas miatt kellett visszafordulnia egy gépnek

Súlyos pénzbírságot, 38 952 dollárt (kb. 13,5 millió forint) szabtak ki az American Airlines egyik engedetlen utasa számára, aki miatt egy utasszállító visszafordul Phoenixbe – írja az airlive.net.

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/7Effic

Az amerikai ügyészség arizonai hivatalának sajtóközleménye szerint Cayla Farris trágár szavakat használt és megfenyegette a repülőszemélyzet tagjait, miközben Phoenixből Hawaiira utazott 2022. február 13-án. Az ügyészek szerint viselkedése megakadályozta a légiutas-kísérőket a feladataik ellátásában, a kapitány emiatt döntött a visszatérésről. A nő bűnösnek vallotta magát.

A pénzbüntetésen kívül Farris 3,6 hónapos börtönbüntetést kapott és három évig tartó felügyelet mellett helyezték szabadlábra. Ez idő alatt előzetes engedély nélkül nem repülhet kereskedelmi repülőgépen.

Az FAA, Szövetségi légi irányítás (Federal Aviation Administration) zéró toleranciát alkalmaz az engedetlen utasokkal szemben, akik másokat veszélyeztetnek egy repülőgép fedélzetén, és arra figyelmeztet, hogy „a nem biztonságos viselkedés börtönbüntetéssel és súlyos pénzbírsággal járhat."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek