Tömeges Covid-fertőzés miatt töröltek 164 járatot Londonban

164 járatot kellett törölni a londoni Gatwick repülőtéren, miután a légi irányítók közül többen koronavírus-fertőzést kaptak.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock/simona pilolla 2

Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőterén a forgalom korlátozására kényszerült a légi irányítók között terjedő betegségek miatt. Vasárnapig naponta maximum 800 le- és felszálló járatot fogad a légi kikötő, 164 ebből kénytelenek voltak törölni a járvány miatt.

A kényszerű intézkedés oka, hogy az ATC dolgozói közül minden harmadik megbetegedett valamilyen ok, elsősorban koronavírus-fertőzés miatt.

Hétfőn 50 járatot töröltek, illetve irányítottak át a Gatwickről más repülőterekre. Sok utasnak órákig kellett várakoznia, becslések szerint legalább 8000 utazót érintett a probléma, írja a Turizmus.com.

A forgalom korlátozása október elsejéig tart. Péntek lesz a legrosszabb nap, amikor 65 járatot kell majd törölni: a lépés a British Airways, az easyJet és a Ryanair járatait is érinti. A repülőtér arra kéri az utazókat, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatukkal kapcsolatos aktuális információkat.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek