Hamarosan még könnyebben utazhatunk Etiópiába

Bécs közelsége miatt a magyar utasokat és érinti a hír, hogy október végétől a jelenlegi hat helyett heti hét járatot közlekedtet Bécsből Addisz-Abebába az Ethiopian Airlines, írja a turizmus.com a légitársaság bejelentésére hivatkozva. Budapestről vonattal mindössze 2,5 óra alatt Bécsben lehetünk, de bécsi és frankfurti átszállással is megközelíthető az afrikai ország.

A Kék-Nílus vízesésForrás: 2017 Aleksandra Kossowska/Shutterstock

Etiópiában rengeteg a látnivaló, amit 2015-ben az Európai Tanács Idegenforgalmi és Kereskedelmi Bizottsága (ECTT) is elismert, amikor 31 ország közül ezt az országot választotta a világ legjobb turisztikai desztinációjának, írta a turizmus.com egy korábbi cikkében. Nevezetességei között szerepel a kiváló állapotban megmaradt Akszum romja az ókori Etiópia szívében; Fasil Ghebbi erődje, az etióp császár lakóhelye a 16. és 17. században; Harar Jugol, a negyedik legszentebb iszlám város 82 mecsetével, 102 szentélyével; Lalibela, a szent zarándokhely 11 monolitikus, kőbe vájt templomával; az 55 kilométeres kőfallal körülvett Konso település; az Alsó-Awash-völgy, ahol megtalálták az első női előember, Lucy koponyájának maradványait. Ezek mind az UNESCO világörökségének részét képezik. Természeti látnivalói közül említésre méltó többek között a Kék-Nílus folyó vízesése és a világörökségi Simien Nemzeti Park.

Etiópia, Fasil Ghebbi erődjeForrás: Shutterstock

A fő és legkedveltebb látnivalók Etiópia északi részén találhatóak, délen pedig a hagyományos törzsi életmóddal ismerkedhetünk. A gasztronómiai kínálat, a vendéglátók kedvessége is hozzájárul a turisztikai vonzerőhöz, mondta el Tóth Attila, az Ethiopian Airlines (EAL) magyarországi képviselője.

A főváros, Addisz-AbebaForrás: Shutterstock/Hailu Wudineh Tsegaye

Aki úgy gondolja, hogy a nagy melegben inkább nem utazik Afrikába, ahol még melegebb lehet, az téved. Míg nálunk ugyanis a 37 fokos kánikula tombol, addig Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában 22 fokban „hűsölhetünk". Ugyanis Etiópia Afrika második legmagasabban fekvő országa. Területének nagyobb része több mint 1200 méter magasan fekszik, és emiatt egész évben kellemes a hőmérséklete. Az ország központi része, így a főváros is 2500 méteren van, többek között emiatt sincs malária, vagy egyéb a trópusokon jellemző betegség – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek