Az Easyjet bejelentette, hogy 1700 járatát törli a nyári időszakban

Ritkítja nyári menetrendjét az EasyJet légitársaság, főként az európai léginavigációs szolgáltatóknál tapasztalható munkaerőhiány miatt. Az intézkedés főként a dél-londoni Gatwick repülőtérről induló, vagy oda érkező Easyjet-járatokat érinti – írja az Airportal. 

A járattörlések a légiforgalmi szolgálatoknál tapasztalható munkaerőhiány miatt történtek - illusztrációForrás: Shutterstock/Darwelshots

Az 1700 törölt járat a diszkont légitársaság teljes nyári menetrendjének mintegy két százalékát teszi ki. 
A légitársaság közlése szerint az érintett 180 000 utas 95 százalékát már átfoglalták, a maradék mintegy 9000 utas számára pedig folyamatban van az alternatív járatok felajánlása, arra viszont nem tértek ki, hogy az utasok mekkora hányadának tudtak azonos napon belüli alternatívát nyújtani. Azoknak az utasoknak, akik nem fogadják el a felajánlott változtatást, az Easyjet visszatérítést biztosít.

A brit diszkont légitársaság az európai légtér túlterheltségét és a légiforgalmi szolgálatoknál tapasztalható munkaerőhiány miatti kapacitásproblémákat okolja, és leszögezték, hogy a lépésük az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése érdekében történt. Ugyanakkor kiemelték, hogy megfelelő számú pilóta és légiutaskísérő áll rendelkezésre a nyári menetrend teljesítéséhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek