Lazít a folyadékkorlátozáson a Helsinki repülőtér

A Londoni után már a Helsinki nemzetközi repülőtéren is felvihetjük az ásványvizes palackot a kézipoggyászunkban a fedélzetre, és az ajándékba vásárolt borral sem lesz gond.

A fotó illusztrációForrás: ThePixelman/Pixabay

A Helsinki nemzetközi repülőteret üzemeltető Finavia ugyanis növeli a kézipoggyászban megengedett folyadékok mennyiségét, így ezentúl már maximum két liter folyadékot vihetnek át az utazók a biztonsági ellenőrzésen a repülőtéren, írja a turizmus.com.

Az új szabályt a repülőtér fejlesztési projektjének részeként vezették be, amelynek első fázisa tavaly nyáron fejeződött be. Ennek részeként új biztonsági területet alakítottak ki nyolc ellenőrzési vonallal és új szkennerekkel, amelyeknek köszönhetően az utasoknak nem kell kivenniük az elektronikai eszközöket és folyadékokat a kézipoggyászukból. A második fázis ebben a hónapban fejeződött be.

Az elmúlt időszakban egyre több repülőtér törli el a 2006 óta érvényben lévő korlátozást, április óta például a London City repülőtér enyhített a szabályokon, miután új generációs CT-szkennereket szereztek be. Márciusban a római Fiumicino, más néven Leonardo da Vinci törölte el a folyadékkorlátozást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek