Már Debrecenből is repülhetünk a mesés török riviérára

A Debrecen Nemzetközi Repülőtér örömmel osztotta meg közösségi oldalán a hírt, hogy elindult a Wizz Air légitársaság első járata a törökországi riviérára, Atalyába. Június 10-től hetente két alkalommal indulnak oda gépek. Ennek a járatindításnak köszönhetően idén nyáron így már hetente összesen 5 alkalommal repülhettek a török tengerpartra a Debrecen Nemzetközi Repülőtérről.

Antalya, Törökország egyik legszebb városa a Földközi-tenger partján fekszik, melyet a Török Riviéra fővárosaként is emlegetnek. Tiszta vizű tengerpartokkal nyűgözi le az odalátogatókat. A város egyik legfontosabb nevezetessége a központjában lévő Kaleiçi negyed, amely több mint 2000 éves történelmet őriz. Egy másik kihagyhatatlan látványosság az ókori Lykaonia római városa, amelynek maradványai ma is láthatók. 

Strandolás felsőfokon - ezt nyújtja Antalya tengerpartjaForrás: yusuf kazancı/Pixabay

„Kiemelten fontos, hogy fejlesszük repülőterünk járatkínálatát, ez különösen lényeges a nyári szezonban, amikor a turizmus élénkebb az év többi időszakához képest" – nyilatkozta Király Tamás, a Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője.

„Örömünkre szolgál, hogy Budapestet követően Debrecenből is elindíthattuk első járatunkat Antalyába, ezzel is alátámasztva útvonalbővítési terveink komolyságát Magyarországon" – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere – írja a VG.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek